Rossz hordozás - Létezik ilyen?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Mommies csapata egyértelműen a hordozás szerelmese. Nem tudunk elmenni a rengeteg tény mellett, ami mellette szól. Többek között támogatja a biztonságos kötődés kialakulását, az egészséges gerincfejlődést, a mama és baba kényelmét és még rengeteg rengeteg dolgot, amelyet ebben a cikkünkben részletesebben is kifejtünk.


Létezik azonban rossz hordozás is, amellyel nagyobb kárt okozunk, mint amennyi jót... De melyik ez? Eheti cikkünkben erről lesz szó!

Persze tisztában vagyunk vele, hogy egyik anya sem akar rosszat a gyermekének. Pláne nem azzal, hogy hordozza. Sajnos azonban a hordozással kapcsolatban még mai napig számos olyan érv és ellenérv kering, amelyek között nehéz eldönteni, hogy melyik állja meg a helyét. Így könnyedén előfordulhat, hogy a hordozás során tudtunk nélkül olyan pozícióba helyezzük gyermekünket, amely rossz hatással van tartására. Ilyen típusú hordozás az előre fele néző pozíció.

Miért ártalmas ez?

1. Nem támasztja a gyermek lábát

A gyermek lábait legalább a csípő szintjéig kell emelni. Ez csak akkor lehetséges, ha a hordozó a gyermek egész combját és térdhajlatát tartja. Ha a baba előre támasztott lábakkal néz kifelé, nemcsak egyszerűen lógnak a lábai, de a csípője és gerince sincs megtámasztva. A rossz csípőtartás pedig olyan súlyos következményekkel is járhat, mint a csípőficam.

2. A te hátadnak sem kedvező

Sokkal nehezebb úgy hordozni, hogy eláll a tested vonalától, mint úgy, hogy kényelmesen rásimul. Az a magzatpóz amit a helyes hordozás közben normál esetben felvesz a baba, hozzájárul az egészséges mozgásfejlődéshez és a megfelelő gerincgörbe kialakulásához is.  

 

3. Túl nagy nyomást helyez a gerincére

A hát kinyújtóztatása természetesen nem káros, azonban az igen, ha a gyermeket folyamatosan ebbe a pozícióba kényszerítjük. A babák gerince C alakot formáz, a görbületek majd a későbbi mozgásfejlődés során alakulnak ki, amelyet a kifelé hordozás torzíthat.4. Könnyen kimerítjük babánkat

Egy kicsi baba nagyon könnyen ki tud fáradni hordozás közben is, főleg ha nincsen lehetősége arra, hogy kényelmesen ellazuljon és meg tudjon pihenni mellkasunkon.

5. Nem támasztja a nyakat és fejet

Ha kifelé hordozzuk gyermekünket, hátulról még csak-csak támasztékot nyújt testünk a fejének, azonban alvás közben a feje csak lóg, ami nagyon veszélyes. Ha ez hosszútávon fennáll, a gyermek légutai akár el is záródhatnak, ami súlyos esetben fulladáshoz is vezethet. (ez a lebillenő fej gyakran akkor is jelentkezik, amikor a gyermek a kocsiban elalszik) Megfelelő hordozási pozíciók során lehetőségünk van a kendőt úgy elhelyezni a fejénél, hogy az egyszerre tartsa azt és legyen számára kényelmes.

6. Nem lát így többet a világból

 Sokak álltak tévesen feltételezett gondolat, hogy a gyermek csak kifelé hordozva tud elég ingert és tapasztalatot gyűjteni a világról. Mellkasunkon pihenve is ugyanúgy érik ingerek, sőt, így sokkal gyorsabban tudunk reagálni igényeire, jelzéseire. Ám ha erről mégsem vagyunk meggyőződve, akkor hátunkon befelé nézve is hordozhatjuk.

 

Milyen hordozási pozíciókat ajánlunk?

 

Kedvenc hordozótípusunk:
Mommies Rugalmas Hordozókendő 

- Lehetővé teszi a mozgásfejlődést támogató hordozási pozíciókat
- Rugalmasságának köszönhetően nagyobb gyermekeket is kitűnően megtart
- Anyagának köszönhetően a babának és a mamának is egyaránt kényelmes 
- Változatos módokon megköthető 
- Mosógépben könnyen tisztítható 

Kattints a képre és vásárold meg, most akciósan!

 

Legújabb termékeink

Neked ajánlott termékek

Tovább a termékekhez
35% kedvezmény
Benti Ayres-Terápiás Függő Hinta
Mommies.hu Benti Ayres-Terápiás Függő Hinta
Akciós ár12 999 Ft-tól Normál ár19 999 Ft
47% kedvezmény
Mommies Natura Borsmentás Légzéskönnyítő Gyógypárna
Mommies.hu Mommies Natura Borsmentás Légzéskönnyítő Gyógypárna
Akciós ár7 999 Ft-tól Normál ár14 999 Ft
CsodaKuckó Függő Csepphinta
Mommies.hu CsodaKuckó Függő Csepphinta
Akciós ár17 999 Ft-tól
23% kedvezmény
kismama párna, pillangó kismama párna, szoptatós párna, terhes párna, szoptatós párna használata, Hamvas lila
Mommies.hu Pillangó Kismama Párna
Akciós ár9 999 Ft-tól Normál ár12 999 Ft
Rugalmas Kanapéhuzat
Mommies.hu Rugalmas Kanapéhuzat
Akciós ár7 999 Ft-tól
4in1 Multifunkciós Tricikli
Mommies.hu 4in1 Multifunkciós Tricikli
Akciós ár27 999 Ft-tól