Tényleg jobban megéri mosipelust használni?

Ha mosható pelenkára gondolunk még sokunknak azok az óriási fehér pelusok juthatnak eszünkbe, amiket oldalt biztosítótűvel lehet rögzíteni. Néhányan talán még tényleg ezeket használják, amivel nincs is semmi gond, de mi most valami egészen másról beszélünk ha a mosipelusokat emlegetjük.

Ezek a mosipelusok vagányabbnál vagányabb mintákban kaphatóak, szuper a nedvszívó képességük, könnyen le-és felvehetőek, továbbá egyszerűen moshatóak és száríthatóak.

Miért jobbak ezek a pelenkák, az eldobható társaiknál? Mutatjuk!

Olcsóbbak

Rengeteget spórolhatsz azzal, ha mosipelusokat szerzel be. Egy szett mosipelus ára kb olyan 50-70 ezer forint körül mozog (márkától függ, hogy hány darabot kapunk ennyiért) míg az eldobható pelenka havonta kb 10 ezer forintba kerül. Egyszerre talán nagyobb kiadásnak tűnhet, azonban pár hónap alatt megtérül az ára.

Környezetbarát

Egy átlagos gyerek körülbelül 4-8 ezer pelenkát használ élete során, amely összesen 1 tonna hulladék. Az egész világra levetítve ez azt jelenti, hogy évente 18 milliárd eldobható pelenka kerül a szeméttárolókba. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi műanyag, kemikália és víz kell a gyártásához - amelyekből rengeteg káros anyag jut vissza a természetbe. Még nem is említettük a műanyag csomagolást és a szállítását, amelyekhez számtalan kamionra és repülőre van szükség világszerte - kiegészítve az autók használatával, amelyeket a havonta vagy hetente megteszünk az újabb és újabb pelenka beszerzése végett.

Az eldobható pelenkák ökológiai lábnyoma kétségbeejtően magas. Főleg, ha belegondolunk, hogy a mosipelusok használata során elég egyszer legyártani azt a 10-20 darabot, amelyeket évekig használunk, akár több gyermeknél is. Arról nem is beszélve, hogy használtan is megvásárolhatjuk őket, és mi is eladhatjuk őket - így nemcsak a környezet, de a pénztárcánk számára is nyereséges.

Nagyon jó nedvszívó hatás

Csak egy egyszerű példa: ha eldobható pelenkát használunk, akkor minden bizonnyal ki kell majd cserélni a pelust az éjjel során, míg a mosi pelust nem. Továbbá...A mosipelusok sokkal jobban tartják a "nagy dolgokat" is, eldobható társaikhoz képest.

Az eldobható pelusok különböző kemikáliákat tartalmaznak

A legtöbb eldobható pelenka dioxinba van áztatva, amely kutatások szerint akár az egészségre káros hatásokkal is bírhat. Tartalmaznak még nátrium-poliakrilátot, amely egy gélesítő anyag a jobb nedvszívás érdekében - amelyhez köthető akár a toxikus sokk szindróma, vagy számos allergiás eset is. Bár a gyártók szerint a pelenkáik olyan kis mértékben tartalmazzák ezeket az anyagokat, hogy nem okozhatnak problémát, nem éri meg kockáztatni.

Jobban védi a kisfiúk nemi szervét

Kutatások szerint a fiúk ágyéka körüli hőmérséklet sokkal magasabb volt, mikor nem mosipelust, hanem eldobható pelenkát hordtak. Bár még több kutatási eredményre van szükség, fennáll az a következtetés, miszerint az eldobható pelenkák hosszútávú használata negatív hatással lehet a férfiak spermatermelésére is.

Sokkal aranyosabbak 😉

Színek, minták, textúrák. Már az is öltözteti a gyermeket, ha csak ezt viseli. A mosipelusok egyszerűen sokkal aranyosabbak, és a gyermekek is szívesen hordják őket.

Legújabb termékeink

Neked ajánlott termékek

Tovább a termékekhez