Így enyhítsd gyermeked megfázásos tüneteit – 5+1 gyógyszermentes tipp a nyugodtabb éjszakákért, ami nekünk is bevált

Közeleg a megfázás és az influenza szezonja, te pedig már készülsz is lélekben a rémálomra, ami gyermeked betegsége alatt az egész családra vár. Bedugult nózi, forró homlok, nem múló köhögés, átsírt éjszakák, az oviból, iskolából – és persze a munkából – való hiányzások ördögi köre. 

Ne ess kétségbe! A fránya bacik álmatlan éjszakákat hoznak – van azonban megoldás. Cikkünkben 5+1 házi praktikát gyűjtöttünk össze, ami hatékonyan enyhíti a megfázásos tüneteket. Vesd be őket bátran, hogy csemetéddel együtt te is fellélegezhess.

Párásítás, avagy minioázis a fürdőszobában

Ehhez a trükkhöz csak meleg vízre és egy zuhanyra lesz szükséged. Zárkózzatok be együtt 10 percre a fürdőszobába, ültesd a gyermeket az öledbe, és hagyd, hogy belélegezze a meleg, páradús levegőt. 

Ezzel az egyszerű módszerrel nemcsak a nyálkahártyák kiszáradásával veheted fel a harcot, hanem a gyógyulási folyamatot is felgyorsíthatod. Legyél óvatos – a forró gőz belégzése égési sérüléseket okozhat!

 

Mézes-citromos varázslat 

Egy finom tea mindig jól jön, ha a köhögés csillapítása a cél – lefekvés előtt, este készítsd el, majd bolondítsd meg egy teáskanálnyi mézzel és pár csepp frissen facsart citromlével. A méz természetes édessége és a citrom gyógyító tulajdonságai együttes erővel enyhítik a kellemetlen tüneteket. 

 

Gargalizálással a köhögési rohamok ellen

A nagyobb gyermekek náthás tüneteinek enyhítésére érdemes gargalizálással is kísérletezni, különösen akkor, ha a köhögés mellett torokfájás is jelentkezik.

Először készítsd el az oldatot, amit használni fogtok. Önts fél csésze vízhez két teáskanál almaecetet, jól keverd össze, majd adj hozzá egy csipet sót. A keveréket melegítsd alacsony hőfokon, majd hagyd kihűlni. Ha ez megvan, indulhat is a gargalizálás!

 

Folyadékpótlás okosan

A megfázás levertté teszi a gyerekeket, ha pedig levertek, akkor bizony nyűgösek is lesznek, így nem esznek és isznak majd rendesen. Kínáld meg őket gyakrabban, de kevesebb étellel és itallal.

A gyerekbarát lehetőségek közé tartozik a leves, az almaszósz, és a vízzel higított gyümölcslé, aminek jó alternatívája a hűtött, gyümölcsös hibiszkusztea – ez a gyümölcsléhez hasonlóan élénk színű, de közel sem olyan édes.

 

Extra párnával a köhögésmentes éjszakáért

A gyerekek egész nap izegnek-mozognak, elterelik a figyelmüket a külvilág történései, így kevesebbet is köhögnek. Éjszaka azonban a légutakban felgyülemlett váladék nem tud kiürülni – ez pedig csillapíthatatlan köhögési ingerhez vezethet.

Hogy kerülhetsz el egy újabb álmatlan éjszakát? Csúsztass egy extra párnát a kicsi matraca alá, enyhén emeld meg a felsőtestét és a fejét, így nem áramlik majd vissza az orrváladék.

 

+1 tipp: Mommies Natura Borsmentás Légzéskönnyítő Gyógypárna – A nyugodt álmok őrzője

A Borsmentás Gyógypárna megalkotásával az volt a célunk, hogy olyan megoldást nyújtsunk számodra, amellyel a náthás időszakokat és a legnyűgösebb éjszakákat is képes leszel sokkal nyugodtabbá varázsolni.

A 100%-ban természetes gyógypárna éjszaka, alvás közben fejti ki hatását, így a gyermek békés és nyugodt körülmények között szabadulhat meg a kínzó tünetektől. 

Minden párna belsejébe borsmentát, kakukkfüvet és ánizst rejtettünk, amelyek mind enyhítik a megfázásos tüneteket. A gyógynövények frissítő illatát belélegezve a lerakódások oldódnak, az orr kitisztul, a köhögés csillapodik, a kis beteg pedig újra békésen merülhet el az álmok birodalmában.

Ha szeretnéd természetes módszerrel elérni, hogy gyermeked gyorsabban vészelje át a megfázást, kattints, és rendeld meg a Mommies Natura Borsmentás Légzéskönnyítő Gyógypárnát! 

Fontos: ha a megfázásos tünetek egy hétnél tovább fennállnak vagy súlyosbodnak, mindenképp forduljatok orvoshoz.

Legújabb termékeink

Neked ajánlott termékek

Tovább a termékekhez