Családi tradíciók, avagy miket érdemes bevezetni

dátum: December 15, 2020

Miért fontosak a családi tradíciók

 

Rendkívül idilli érzés mikor összegyűlik a család és osztozik az örömteli eseményeken és tevékenyégeken. Ezáltal együtt erősíthetitek a köteléket egymás között akár játszva is. Az egyik hatalmas előnye a közös emlékek szerzése mellett az egyéni fejlődés és, hogy a kicsik hasonló értékeket visznek tovább.

 

A tradíciòknak köszönhetően folyamatosan kapcsolódhatunk a külvilághoz és naprakészek lehetünk, hogy mi történik éppen. Edukálhatjuk magunkat és egymást szokások útján. Szívet melengető tapasztalni, ahogy együtt alakíthatjuk ki az új közös hagyományokat.

 

Családi moziest

 

Egy klasszikus és mindenkit lebilincselő program a közös mozizás. Lehetőség van tematikus estekre, vagy válaszhattok mindig megyezés szerint közizlés alapján. Lehet ez egy fix heti program, de bármikor jó mikor érkezésetek van hozzá. A film erejéig együtt pihentek és popcornoztok.

 

Váltogathatóak a filmeken és sorozatokon kívül a nassolnivalók is. Egyik héten pattogatott kukorica, másik alkalommal tortilla csipsz, de süthettek is előtte valamit közösen.

 

Adventi kalendárium olvasás

 

Ez egy remek alternativa a csokis adventi naptár felváltására. Ha valami más hasznosabb módját szeretnéd választani az advent ünneplésének válassz a polcról napi egy könyvet, ezzel új és változatos lehetőségeket adva gyermekednek, hogy megszeressen egy-egy történetet. A könyvek olvasása fantasztikus közös programmá válhat.

 

Közös sütögetés

 

Ha hétvégén inkább szusszannátok, de mégis összefüznétek valami produktívval a közös sütögetés remek alternativa erre. Kis kuktaként bevonhatjátok a kicsiket, majd a végén együtt tesztelitek a végeredményt. Ha pedig marad a finomságokból hétfőre csomagolhattok is uzsonnára, hogy a csodálatos közös emlék a héten is elkísérjen titeket.

 

Egyszerű, de nagyszerű hagyományok

 

Legyen szó a legegyszerűbb dolgokról minden örömtelibb, ha együtt csináljátok. Ilyen például a közös testmozgás, vagy együtt olvasás, vagy kertészkedés.

 

Válasszatok a család életébe könnyen adaptálható tradíciókat és garantált lesz az öröm a kicsik és nagyok részéről is.

Kapcsolódó Cikkek

Hatékony kommunikáció gyermekünkkel - Hogy ne a falhoz beszéljünk
Hatékony kommunikáció gyermekünkkel - Hogy ne a falhoz beszéljünk
A kisgyerekek néha igencsak komplikáltak. Még ha a legjobb szülőként is viselkedünk, néha akkor i...
Elolvasom
Szeptemberi iskolakezdés - Hogyan készüljünk fel?
Szeptemberi iskolakezdés - Hogyan készüljünk fel?
Akár először megy gyermeked iskolába ősztől, akár már iskolás, mindenképpen szükséges, hogy felké...
Elolvasom
Testvérféltékenység - Avagy ki kapta a nagyobb szelet tortát?
Testvérféltékenység - Avagy ki kapta a nagyobb szelet tortát?
A testvérek, akik újra és újra képesek harcolni és kiabálni egy plüss állaton, vagy egy szelet pi...
Elolvasom
Vissza az oldal tetejére
Promo box

Valaki épp most vásárolta:

Product name

info info