A hétköznapi hőseink: Az anyukák

dátum: December 15, 2020

A kilenc hónapnyi lázas készülődés lassan a végéhez közeledik, megkezdődik a folytonos izgalom a kis jövevény érkezéséig. Míg a nagy izgalmak közepette anya ráeszmél, hogy ezután következik csak a dolgok oroszlán része!

 

Élet a szülés után

 

A születés csodája mindenkit lenyűgöz és elvarázsol...De minden jövendőbeli anyuka tudja, hogy a következő időszak csak az igazi kaland.

 

Megérkezett a pici, már otthon is tölthetitek az éjszakát. Felkelsz megetetni gyönyörködsz benne, reggel pedig kezdődhet az első közös nap!

Anyatejet raktárazol az elkövetkező étkezésekre és elvégzed a házimunkákat, mint főzés, mosás és takarítás , ameddig a kicsi a karodban van, akár egy nyolc karú polip haladsz teendőiddel.

 

Apa is becsatlakozik

 

Ha szerencsés vagy veled tart az első napokban a partnered, aki lesi mindkettőtök kívánságait és segít elindulni a közösen kikövezett úton. Így be tudjátok osztani, hogy éppen melyikőtök kel fel a kicsihez éjszaka, vagy éppenséggel kié a következő büfiztetés.

 

Anya, csak egy van

 

Az anyaság csodáit magába foglalja a tanulási folyamat, ahogyan gyermeked következetesen neveled és közben minden más területen is remekelsz. A főállású anyukák feladata nagyon összetett, de mégis számos fejlődési lehetőséget foglal magába, hiszen bölcsebbé, tapasztaltabbá és szeretetteltelibbé tesz.

 

A sokrétű feladatok sora miatt nevezzük az anyákat szuperhősöknek, hiszen egy nap végzik el a logisztikai feladatokat mint a bevásárlás, válnak szakácsokká, varázsolják a házat csillogóvá, és nevelik a jövő generációját!

Mindeközben rengeteg lemondással is jár ez az életen át tartó szerep, hiszen kevesebb idő jut a kikapcsolódásra és a barátokra.

 

De az odaadás mindig jutalommal jár, hiszen az anyát láthatják gyermekük szemében a boldogságot, továbbá az egész családban az idilli örömöt, ami átjárja az otthont.

 

Mondjunk hálát tehát az szeretet és empátia példaképeiért, akik odaadással faragnak életrevaló kisembert gyermekeinkből. Köszönd meg Te is imádott édesanyádnak a támogatást hiszen mindenki életébe kell egy anya, aki törődik vele és akire lehet számítani.

 

Köszönjük anyukák, hogy vagytok!

 

 

Kapcsolódó Cikkek

Miért veszélyes a kevés alvás kismamaként?
Miért veszélyes a kevés alvás kismamaként?
Mindenki azt mondogatja neked, hogy "aludj eleget" - de ez sokkal nehezebb úgy, hogy közben ég a ...
Elolvasom
Tényleg jobban megéri mosipelust használni?
Tényleg jobban megéri mosipelust használni?
Ha mosható pelenkára gondolunk még sokunknak azok az óriási fehér pelusok juthatnak eszünkbe, ami...
Elolvasom
Hatékony kommunikáció gyermekünkkel - Hogy ne a falhoz beszéljünk
Hatékony kommunikáció gyermekünkkel - Hogy ne a falhoz beszéljünk
A kisgyerekek néha igencsak komplikáltak. Még ha a legjobb szülőként is viselkedünk, néha akkor i...
Elolvasom
Vissza az oldal tetejére
Promo box

Valaki épp most vásárolta:

Product name

info info