5 hidratáló zöldség és gyümölcs a kiszáradás ellen!

Lehet farkasordító hideg, tornádó vagy hóvihar, a gyerekeket szinte lehetetlen rábeszélni, hogy miért kellene most inkább egy kicsit pihenni vagy bejönni az udvarról, játszótérről.

Nem kivétel ez alól a kánikula sem, amikor a gyermek boldogan szaladgál és ugrál a tűző napon. A nyári melegben azonban a gyermekek sokkal hamarabb kiszáradnak, mint a felnőttek, hiszen a fiatal szervezet energiafelhasználása jóval magasabb, mint a felnőtteké, és ehhez mérten a víztartalom alacsonyabb.

Emiatt a hidratáltság kisebb arányú csökkenése sokkal hamarabb és nagyobb zavarokhoz vezet, mint egy felnőtt esetében. A gyermekek szomjúságérzése később jelentkezik, és gyakran nem veszik észre, ezért még azelőtt fontos pótolnunk a folyadékveszteséget, mielőtt ők ezt jeleznék. Megelőzve ezzel a kiszáradást.

 

Összegyűjtöttünk 5 olyan gyümölcsöt és zöldséget, amely magas víztartalmuk miatt hidratálnak, így érdemes őket nyáron többször kínálnunk gyermekeinknek. Ezek természetesen nem pótolják a vízfogyasztást, viszont kiválóan kiegészítik azt, ezzel fontos vitaminokat csempészve a szervezetükbe!

Görögdinnye

A görögdinnye szuper választás, amikor pótolnunk kell az izzadás által elveszített folyadékot, vitaminokat és ásványi anyagokat. 92%-os víztartalma mellett magas a C, E és B6 vitamin tartalma, továbbá tartalmaz káliumot és magnéziumot is.

Paradicsom

A paradicsom 94%-os víztartalma mellett, egy igazi vitaminbomba, hiszen B1-, B2-, A- és C-vitamin is van benne, emellett ásványi anyagok, karotin, kálium és a likopin nevű antioxidáns is. 

Eper

Magas antioxidáns és C-vitamin tartalma mellett, 91%-os víztartalommal bír. Mindemellett nem kell kimagozni, szép a színe, és még az íze is édes - igazi gyerekbarát megoldás.

Őszibarack

Az édes, lédús nyári gyümölcs 89%-os víztartalma mellett számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így például C- és B-vitamint, valamint káliumot. Érdemes héjával együtt fogyasztani, hiszen az is értékes antioxidáns anyagokat tartalmaz.

Kígyóuborka

95%-os víztartalmával mindenképpen listavezető ez a zöldség. Sokféle vitamint tartalmaz, mint a B vitamincsoport összes vitaminját, C-vitamint, A-vitamint és E-vitamint. Ha a gyermeked esetleg nem enné meg, rendkívül alacsony kalóriatartalma miatt az sem okozhat gondot, ha az összes a te tányérodon landol!

Legújabb termékeink

Neked ajánlott termékek

Tovább a termékekhez