5+1 tipp, ami megkönnyíti a fogzás időszakát

Bár a fogzás egy olyan folyamat, amelyen minden újszülött keresztül megy, bizony sok sok kellemetlenséggel jár. Ahogy a kicsi nő, az íny alatt ülő 20 apró fog kezd kibújni puha ínyéből. A legtöbb gyereknél 6 hónapos korában kezdődik a fogzás, de ez esetenként eltérő lehet, hiszen minden gyermek egy kicsit más ütemben fejlődik.

A fogzás tünetei:

  • Erős nyáltermelődés
  • Fogzás kiütések az arcon (általában a nyáladzás okozta bőrreakció)
  • Ínyfájdalom
  • Rágás
  • Nyűgösség vagy ingerlékenység
  • Alvászavar


Ha a te babád fogzása is most kezdődik, vagy szeretnél előre felkészülni születendő gyermeked fogzására, tarts velünk! Az alábbiakban 12 tippet mutatunk be, amelyek alkalmasak a baba fogzás enyhítésére!

Íny masszírozása

A kicsi ínyére gyakorolt gyengéd nyomás enyhítheti a kellemetlen érzetet. Győződj meg róla, hogy alaposan megmostad a kezedet, mielőtt finoman elkezded masszírozni az ínyét. Az ínyüket hideg törlőkendővel vagy gézlappal is dörzsölheted, ezzel is segítve a gyermek elalvását. Ha a baba az íny irritációja miatt ébred fel álmából, megpróbálhatjuk újra finoman dörzsölni az ínyt. A kitörő fogak nyomását ellensúlyozza az íny dörzsölésének nyomása, ezáltal a baba ellazul. Míg a legtöbb gyerek megkönnyebbül a masszázstól, ez nem biztos, hogy mindenki számára hasznos.

Lehűtött kiskanál

Ez egy egyszerű, de nagyszerű módja annak, amivel a baba fogzása enyhíthető. Tartsunk több kanalat egyszerre a hűtőben, hogy mindig legyen egy lehűtve, amikor a kicsinek szüksége van rá. Gyermeked megfoghatja, rághatja azt. Rányomhatja az érzékeny ínyére, és még játszhat is a kanállal, hogy elterelje figyelmét anélkül, hogy fennállna bármilyen baleset veszélye.

Borostyános Ágynemű 

A borostyánt a "kisbabák köveként" is emlegetik, hiszen enyhíti a fogzás okozta kellemetlen érzeteket. A testhő hatására olyan illóanyagok kezdenek el távozni a borostyánból, amelyek segítenek átvészelni a fogzás okozta kellemetlen panaszokat, illetve megnyugtatják babánkat a legnyűgösebb napokon is. A borostyános párnából és matracból álló Mommies Borostyános termékcsalád 100% organikus borostyánt tartalmaz, a párnák átellenes sarkaiba varrva, biztonsági tasakokban elhelyezve. A borostyános szett a fogzás előtti és utáni időszakban is alkalmazható, hiszen segít akkor is, ha a babánk pocakja rakoncátlankodik, vagy ha sírósabb napokon extra nyugalomra van szüksége.

Talpmasszázs

Számos tanulmány összefüggést fedezett fel a talp és a szervrendszer között, sőt egész tudományág, a reflexológia is erre épül. Így nem meglepő, hogy a fogak és a talp is kapcsolatban állnak, és ez a gyerekekre is igaz. A csecsemők nagyon jól reagálnak a talpmasszázsra, ha a fogzásról és annak fájdalmának enyhítéséről van szó, vagy egyszerűen egy álmatlan éjszakáról. Gyengéden masszírozzuk meg baba lábát, miközben összpontosítunk a lábujjakra. A baba lábujjainak mindkét oldalán, valamint a nagy lábujj körömágya fölött található pontok masszírozása csodákra képes.

Extra ölelések

Kétségtelen, hogy egy-egy ölelés anyától vagy apától csodákat tesz. Ha úgy tűnik, hogy a baba rossz hangulatban van fogzáskor, legyen az átlagosnál egy kicsit többször karjainkban, ringassuk őt fotelben, vagy vigyük őt többször hordozókendőben a házban - hiszen már csak a közelségünk is megnyugtathatja őt. 

Rágóka

A rágóka használata az egyik legszélesebb körben használt módja a baba fogzásra. Érdemes fogantyúval ellátott rágókát választani, hiszen így egyszerűen meg tudja fogni a kis kezecskéivel.  A legjobb, ha tömör gumiból készült rágókát használunk, ez segíthet megnyugtatni a baba ínyét. Ilyen a Mommies Dinnye Alakú Rágókája is, ami még jobb lehet, ha hűtőben (nem fagyasztóban!) egy picit lehűtjük, hiszen ezzel is tudjuk enyhíteni az ínybántalmakat. 

 

Látogass el honlapunkra, és ismerd meg a fogzás enyhítésére ajánlott termékeinket még közelebbről! 

Borostyános Termékcsalád - A nyugodt és békés éjszakákért
https://mommies.hu/collections/borostyanos-baba-termekek

 

Dinnye Alakú Rágóka - A ínybántalmak enyhítéséért
https://mommies.hu/products/dinnye-alaku-ragoka

Legújabb termékeink

Neked ajánlott termékek

Tovább a termékekhez